03 февраля 2020, 21:12

Журналісти з Дніпра та Львова обговорили новий законопроєкт “Про медіа” в режимі онлайн

Громадські обговорення нового законопроєкту “Про медіа” ( УНІАН ) та його альтернативного варіанту — не вщухають. Верховна рада зареєструвала його минулоріч 27-го грудня. Він передбачає розширення повноважень Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення — відтак вона регулюватиме діяльність і друкованих ЗМІ. Висловити свої думки щодо оновлення медійного законодавства України вирішили журналісти з Дніпра та Львова. 3-го лютого представники місцевих ЗМІ ініціювали відеомост — їхня дискусія наживо транслювалася у мережах Фейсбук та Ютьюб. Також учасники відеорозмови розкритикували ще один законопроєкт — “Про дезінформацію”. Окрім невизначеності терміну “дезінформація”, причин кілька: примусова асоціація журналістів в державну спілку, захмарні штрафи за дезінформацію, а визначатиме фейкерів — уповноважений Кабміном з питань інформації.

Наталя Бабаченко — директорка телеканалу “Відкритий”

“Не можна давати державі таких широких важелів впливу на журналістів і на ЗМІ взагалі. Оскільки з цього законопроєкту виходить, що це не законопроєкт “про дезінформацію” — це законопроєкт “про цензуру”, насправді. Тобто, владці показують нам, що вони хочуть у будь-який спосіб керувати журналістами, причому всюди — і у їх професійній діяльності, і у їх громадській діяльності.”

Олексій Ковальчук — голова правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України, головний редактор газети “Вісті Придніпров’я”

“У випадку прийняття в такому вигляді цього законопроєкту, в медіапросторі створюється дуже потужний, надпотужний регулятор. Закон повинен передбачати ефективні запобіжники від корупції чи політичного тиску на членів Національної ради. Кінцевий результат втілення нового законодавства про медіа, все-таки, повинна стати незалежність, у тому числі і економічна і політична рівність усіх, хто створює інформаційний продукт.”

Вибір редакції

Понад 600 ділянок на кладовищах Дніпра виділять для захоронення померлих від COVID-19 (КОМЕНТАР)

Понад 600 могил для тих, хто помре від коронавірусної інфекції. На територіях кладовищ Дніпра міська рада виділила 615 ділянок для

02 Апрель, 19:01