03 февраля 2020, 21:12

Журналісти з Дніпра та Львова обговорили новий законопроєкт “Про медіа” в режимі онлайн

Громадські обговорення нового законопроєкту “Про медіа” ( УНІАН ) та його альтернативного варіанту — не вщухають. Верховна рада зареєструвала його минулоріч 27-го грудня. Він передбачає розширення повноважень Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення — відтак вона регулюватиме діяльність і друкованих ЗМІ. Висловити свої думки щодо оновлення медійного законодавства України вирішили журналісти з Дніпра та Львова. 3-го лютого представники місцевих ЗМІ ініціювали відеомост — їхня дискусія наживо транслювалася у мережах Фейсбук та Ютьюб. Також учасники відеорозмови розкритикували ще один законопроєкт — “Про дезінформацію”. Окрім невизначеності терміну “дезінформація”, причин кілька: примусова асоціація журналістів в державну спілку, захмарні штрафи за дезінформацію, а визначатиме фейкерів — уповноважений Кабміном з питань інформації.

Наталя Бабаченко — директорка телеканалу “Відкритий”

“Не можна давати державі таких широких важелів впливу на журналістів і на ЗМІ взагалі. Оскільки з цього законопроєкту виходить, що це не законопроєкт “про дезінформацію” — це законопроєкт “про цензуру”, насправді. Тобто, владці показують нам, що вони хочуть у будь-який спосіб керувати журналістами, причому всюди — і у їх професійній діяльності, і у їх громадській діяльності.”

Олексій Ковальчук — голова правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України, головний редактор газети “Вісті Придніпров’я”

“У випадку прийняття в такому вигляді цього законопроєкту, в медіапросторі створюється дуже потужний, надпотужний регулятор. Закон повинен передбачати ефективні запобіжники від корупції чи політичного тиску на членів Національної ради. Кінцевий результат втілення нового законодавства про медіа, все-таки, повинна стати незалежність, у тому числі і економічна і політична рівність усіх, хто створює інформаційний продукт.”

Вибір редакції

Одного із призвідників смертельного ДТП у Дніпрі відпустили на домашній арешт (коментар)

Наразі вже з'ясовано, що в салоні "Ауді" під час ДТП були учасники злочинного угруповання. Вони тікали від патрульних на

19 Февраль, 23:17
У Кривому Розі затримали чоловіка, який розчленував жінку через борг у 200 гривень (КОМЕНТАР)

Кривава розправа через 200 гривень: у Кривому Розі затримали чоловіка, який розчленував людину. Один із фрагментів тіла знайшли місцеві в

19 Февраль, 21:51
Поліцейські затримали банду викрадачів людей і врятували жінку (КОМЕНТАР)

Поліцейські затримали чергову банду викрадачів людей. В її складі  четверо чоловіків. Двоє з них  судимі за тяжкі та особливо тяжкі

19 Февраль, 21:46
Пам’ять людей, що полягли у боях за Дебальцеве, вшанували у Дніпрі (КОМЕНТАР)

Активна фаза боїв припала на період з  21 січня до 18 лютого 2015 року. Точну кількість загиблих, полонених та поранених

19 Февраль, 21:28
Теплий день і скромний вітер — прогноз погоди на 20 лютого  (ВІДЕО)

Теплий день і скромний вітер - прогноз погоди на 20 лютого 2020 року.

19 Февраль, 19:10
Костюмована екскурсія Дніпром від Олександра Поля (ВІДЕО)

Познайомитися із історією Дніпра разом із видатною історично постаттю — у  березні в Дніпрі почнеться костюмована екскурсія "Видатні історичні постаті".

19 Февраль, 19:01
Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ нагадали про День Герба (ВІДЕО)

Нагадати українцям про День герба — на плацу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ провели святоковий флешмоб.   Близько сотні курсантів сформували

19 Февраль, 18:55